Es tracta d’un projecte d’habitatge i fàbrica de farines que l’industrial sarrianenc Alfons Teixidor encarregà a Rafael Masó l’any 1910. Actualment acull la seu del Diari El Punt.
Contemplant l’equilibrada seqüencia de corbes i pinacles de la Farinera a ningú no se li escapa la seva singularitat. La Farinera és l’edifici més modernista de Girona.
Si aprofundim en la seva història podrem esbrinar que el seu amo, el Sr. Teixidor, va encarregar a Rafael Masó un projecte que donés identitat i força a la seva nova fàbrica, que aleshores se situava al costat de la Sèquia Monar, amb les vies del flamant tren d’Olot al davant i el mosaic d’hortes al darrera. Alfons Teixidor cercava notorietat i Rafael Masó algú que donés ales a la seva força creativa de joventut. Així nasqué un edifici de forta càrrega simbólica que s’explicita en la ceràmica blanca de majòlica, que cerca similituds amb els pilons de farina, i les corbes parabóliques dels seus arcs, d’un modernisme brillant que connecta al poder d’aquella burgesia benestant, que havia encimbellat als arquitectes de més renom del país.
Alfons Teixidor i Rafael Masó seguíen així l’estela d’aquell progrés oníric que restà fixat com a símbol d’una utopia.