Una felicitació de Nadal i algunes propostes

Nadal

No pot ser tenir un bloc adormit durant 10 mesos!!
Aquesta vegada gairebé havia oblidat la contrassenya i tot. Fa una mica d’angúnia saber que al ciberespai hi ha una petita parcel·la que has creat i que ben bé no saps ni com anar-hi…
Bé, ja estic aqui i a veure si ara entro més sovint.

Per les dates que estem, s’escauen les felicitacions. A mi m’ha arribat aquesta de part d’uns amics i l’he trobat molt maca. la trobareu a l’enllaç següent:

http://www.youtube.com/watch?v=XUjN0JDtBWw

Se m’ocorre que potser aquests dies teniu temps i ganes de sortir. Bé, això si no esteu atrapats en les botigues amb la llista de regals a la mà i la ment en blanc.

Si voleu anar a donar un vol, us recomano dues sortides a prop de Girona que a mi em varen agradar molt.

La primera és a la sortida de Sant Julià de Ramis de Girona. Cal agafar la carretera nacional com per anar a Figueres i després de Sarrià de Ter desviar-se per la dreta cap a Sant Julià. Després d’uns pocs quilòmetres de pujada s’arriba, primer a l’església dels Sants Metges, que tot i que sol estar tancada, val la pena visitar-la per fora i pujar a la torre.

Després podeu deixar el cotxe allà i seguint el camí, a uns vuit-cents metres, trobareu les restes musealitzades de la fortificació romana de Sant Julià. Es tracta d’un castell i un poblat que data dels ibers, segle V abans de Crist, amb presència romana posterior. Es coneix com Castellum de Sant Julià i entre el que es veu i les explicacions dels plafons et fas una bona idea de la història del lloc i del seu significat estratègic. Val la pena, per tots els públics.

Trobareu més informació a l’enllaç:
http://www.bohigas.com/Arqueolo/Girones/SJpsj000.html

La segona sortida, encara més light és al nou parc de les Hortes de Girona. Encara està en construcció però si accediu per la banda de l’Avinguda Josep Tarradellas (Güell) ja podreu veure la zona de pícnic i una llacuna amb passejos. S’hi pot anar en bicicleta i a peu. Serveix per estirar les cames i païr els excessos d’aquests dies. Si esteu més animats o teniu més temps, ganes i més coses per païr, podeu seguir el camí de les hortes fins a Salt i després podeu anar al parc fluvial que ja fa anys que es va arreglar. Per arribar-hi cal seguir el vial principal de les hortes, venint de l’Av. Josep Tarradellas, i un cop arribeu a una carretera asfaltada seguir la direcció dreta, cap el Ter. Us trobareu uns espais tranquils per passejar i us semblarà que sou molt lluny de casa, i en canvi només us caldrà refer el camí o bé seguir la carretera asfaltada en direcció oposada i us trobareu a la central del molí de Salt.

El proper dia que hi vagi us hi penjaré alguna imatge.

Bon vespre i fins aviat!

Rosa Maria