Articles

Revista de Girona

Altres articles

Congressos i jornades

  • “L’activisme de les dones Masó de Girona, una estela de modernitat entre la pietat i la cultura. 1900-1936.” International Congress on Gender Perspective and Feminisms. Social Movements and political Estrategy. Cornellà de Llobregat. 11th-12th December, 2023.
  • “Anàlisi d’una memòria recuperada. De l’heroïna a la dona normal. L’exemple de Maria Heras Duxans” Jornada d’Estudi. 150 anys de la Crema de Tortellà”. Tortellà. 2023.
  • Mujeres novecentistas en acción. La fundación de la Biblioteca Popular per a la Dona y del Institut de la Dona que Treballa en Girona. 1918-1936. Congreso Internacional “Contemponáneas: Políticas, trabajadoras y hacedoras de sociedad.” Santiago de Compostela. 20 i 21 octubre, 2022.
  • Y ellas también contaban. Una aproximación al relato completo de la familia Masó a través del legado femenino. 1830-2015. Jornades “Cases museu, una mirada de gènere i classe”. València, Subdirección General de Museos Estatales. Ministerio de Cultura y Deporte.Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries-Universitat de València. València. 2022.
  • GIL TORT, Rosa Maria De l’arquitecte lliberal a l’arquitecte laboral al llarg del segle XX. La Mutua del CAME i la previsió social dels arquitectes. Comunicació al Congrés Internacional Herències/Legacies. Universitat de Barcelona. Facultat de Geografia i Història. 20-22 juny 2022.
  • El Hospital de Santa Caterina de Girona, retrato de un hospital barroco. Simposio Internacional VI·Abrils de l’Hospital « Redes hospitalarias: historia, economía y sociología de la sanidad », Simposio Internacional VI·Abrils de l’Hospital « Redes hospitalarias: historia, economía y sociología de la sanidad », Saragossa. 2017.
  • Arquitectes i enginyers, la mirada històrica sobre una idea de progrés. Jornada d’estudi. L’Obra Pública i els seus Professionals (S. XVIII-XX) : biografies, projectes, impacte modernitzador = Jornada de estudio La Obra Pública y sus Profesionales (S. XVIII-XX) : biografías, proyectos, impacto modernizador. Tossa de Mar. Centre d’Estudis Tossencs. 2017.
  • Harina, capital y arquitectura en la Girona de principios de siglo XX. IV Seminario Internacional sobre Patrimonio de la Arquitectura y de la Industria ‘Agroindustria’. Paisaje y Patrimonio de la Industria de la alimentación. Madrid. 2017. [Amb Gemma Domènech]
  • Los mataderos en Cataluña: una arquitectura industrial al servicio de la salud pública. X Jornades d’Arqueologia Industrial de Catalunya. Barcelona. Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, 2017. pp. 371-380.
  • De l’exclaustració als nous usos. La memòria de sis convents gironins. V Congrés d’Història de Girona. Monestirs i convents a Girona. Commemoració del mil·lenari del Monestir de Sant Daniel. Girona. 2015. [Amb Gemma Domènech]
  • Ricard Giralt Casadesús (1884-1970) Un noucentista transversal. Arquitectura, urbanisme i municipalisme a la Catalunya del segle XX. I Simposi Internacional sobre el Noucentisme. Barcelona i Sitges. 2014.  
  • La missió dels arquitectes municipals en la funció de l’administració pública contemporània. XIV Jornades d’Història del Treball: Les Professions liberals a Espanya, 1850-1950.Universitat de Barcelona, 2014.
  • El Archivo de la Demarcación de Girona del Colegio de Arquitectos: Un archivo de archivos para documentar la arquitectura. 1st. European Conference on Architectural Archivist and Cultural Management. Bilbao. 2011
  • La descoberta dels Pirineus a partir de dos fons fotogràfics conservats a l’Arxiu Històric del Col·legi d’arquitectes de Girona. Joan Xicart Rigual i Rafael Masó Valentí. VII Col·loqui d’Estudis Transpirinencs:Els Pirineus visitats: del segle XVIII a l’actualitat. La descoberta dels Pirineus: dels balnearis a l’excursionisme. Salardú. 2011.
  • La funció pública dels arquitectes municipals en el pas del segle XIX al XX. XIV Jornades d’Història del Treball. Organitzades pel Grup de Recerca Treball Institucions i Gènere.  Barcelona, 2014.