Sant Jordi

Llibres, Sant Jordi

Demà és Sant Jordi. Anirem a treballar, mudats de cor i de cap, perquè no és un dia qualsevol. Carrers i places s’omplen de roses i llibres. Les cobertes lluents dels llibres ens cridaran des del mosaic canviant de les taules, habillades amb la senyera. Cada llibre un món, cada títol, i sobretot cada contraportada, una crida a penetrar en un univers únic. Trobarem els clàssics, els mediàtics, els que ens volen ajudar, els que segueixen l’estela apocalíptica, els que juguen amb la història, els que la traeixen… Reconeixerem les obres dels autors amics i també la cara dels llibres dels quals ens vam fer amics. Aquells que ens van fer més savis, els que ens van fer companyia, els que vam abandonar sense recança…

Demà, a les taules de la Rambla reconeixerem vells amics i retrobarem fílies i fòbies. Cap llibre ens és indiferent i tots ens canvien una mica, com les persones amb qui ens creuem cada dia. I tot això, malgrat que potser no en recordem ni el títol, ni l’autor ni els personatges, com sovint també ens passa amb la vida. Recuperarem el fil d’un record, d’un pensament fugaç com un llampec de memòria, com una olor que ens desvetlla sensacions.

Demà, com que és Sant Jordi i cau en dilluns, anirem a treballar i compartirem amb els companys de feina lectures i desitjos. I després, un cop acabada la feina, recuperarem el carrer, la sensació de compartir l’ambient, de sentir-nos agombolats per la gentada, de bescantar i sugerir propostes. Al vespre, a casa, després d’un altre Sant Jordi, ben segur que reviurem la il·lusió d’estrenar, fullejar i somniar amb estones de lectura vora el mar…En definitiva, comprar temps i vida d’aquella que somniem cada dia. I potser també ens regalaran alguna rosa.